BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

Uddan dig i udvikling og ledelse på topplan

Når det kommer til virksomhedsadministration og ledelse, er det i de fleste kredse et velkendt faktum, at en MBA er guld værd.

En MBA kan hjælpe virksomhedskulturen, udviklingen og i det store hele også økonomien i virksomheden. Der er mange muligheder, når det kommer til at videreuddanne sig med en MBA. En Executive MBA er klart en stærk og yderst brugbar vej at gå, da denne også har meget fokus på udvikling, digitalisering og bæredygtighed.

Men hvad er en MBA egentlig helt grundlæggende, hvor kan man tage den og hvorfor burde man?

Master of Business Administration

En MBA betyder, som overskriften antyder, en Master of Business Administration, og blev for over 100 år siden opfundet af Harvard Business School.

Uddannelsen har til formål, at videreuddanne ledere til at nå nye højder i deres karriere, samt at skubbe deres virksomhed fremad. Ikke alle kan bare lige melde sig til en MBA, men mange der har muligheden, ved ikke at den overhovedet er en mulighed for dem. MBA’en har mange fordele både for virksomheden, men også individets karriere på sigt.

Om man selv har startet en virksomhed, der er blevet så omfattende, at det kan være relevant, eller blot har en højtrangerende lederstilling, kan en MBA være det næste skridt. Den kan få en til at se på tingene med friske øjne, og hjælpe hele virksomheden med at præstere, da konstant udvikling er essentielt. Vigtigst af alt, kan man altid blive klogere.

Hvor tager man en MBA i Danmark?

Nogen tror også, at en MBA ikke kan tages på et niveau der er tilstrækkeligt i Danmark. Men med større og større universiteter, har MBA’en også set fremgang i Danmark. Eksempelvis er en Executive MBA, som nævnt foroven, en rigtig god mulighed, for dem der ønsker en virksomhed der altid skal bevæge sig fremad.

Selvom en MBA selvfølgelig både skal ses som en investering i virksomheden og en selv, har det i mange tilfælde også stor gavn for begge parter. Alt taget i betragtning, er det stadig nytænkning og viden der typisk får en virksomhed til at bevæge sig fremad. Her er MBA’en et åbenlyst fordelagtigt valg.

Hvorfor bør toplederen overveje en MBA?

Der er efterhånden angivet en del grunde ovenfor, men det er som skrevet en rigtig solid investering i at udvikle både lederen og virksomheden. Det kan være, at man længe har følt, at virksomheden har siddet samme sted, og ikke er kommet videre med de planer og visioner der var i starten.

Hvis lederen får et bredere perspektiv, og et større ledelsesmæssigt vidensfelt, er det klart, at man pludselig kan se anderledes på tingene. Se positivt, se mulighederne og virkelig udvikle virksomheden.

Forrige indlæg

Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *