BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

Tips til virksomheder og selvstændige

Som virksomhedsejer og/eller selvstændig, står man på daglig basis med rigtig mange ting i egne hænder. Det kan være rart at give nogle af opgaverne til andre. Eventuelt nogle med speciale i det specifikke område.

Det giver ikke kun dig som selvstændig, virksomhed eller forretningsdrivende mere tid. Det giver også ekstra sikkerhed for at tingene bliver gjort ordentligt.

Find en bogholder

Der er rigtig mange tal at holde styr på som forretningsdrivende. Indtægter og udgifter. Af den grund er det rigtig smart med en bogholder. Kort fortalt holder en bogholder styr på regnskaber. De er professionelle, så der er en sikkerhed for at det bliver gjort rigtigt, og du behøver ikke nødvendigvis lade din bogholder om absolut al regnskab.

Du kan eventuelt overlade bogholderen til noget af det og i takt med, at virksomheden vokser, kan du overlade mere og mere til bogholderen. Det giver dig mere tid og overskud til at koncentrere dig om andre ting i virksomheden.

Du kan spare på prisen ved selv at gøre lidt arbejde

Du kan finde utallige bogholderier online, så det kan være en god idé at tage et kig på de mange priser og sammenligne dem med hinanden. Der er også ting, du selv kan gøre for at påvirke prisen. Du kan bl.a. som forretningsdrivende spare penge, ved at holde styr på dine papirer.

Det vil sige at det vil være en sikker fordel, at sortere dine papirer efter dato. Det gør arbejdet for bogholderen nemmere. Det gør også at det tager bogholderen kortere tid. Af den grund, sparer du penge hvis din bogholder er på timeløn. Ofte kan du få en erfaren bogholder fra Ageras til en ganske rimelig pris.

Man kan selvfølgelig aftale løn nærmere, når man har fundet en god bogholder. Nogle bogholderier er villige til at forhandle lidt for at få en kunde, især hvis den kunde er en større virksomhed, der vil kunne give bogholderiet en masse arbejde.

Grunde til at ansætte en bogholder

En bogholder holder styr på alle finanser. Det vil sige virksomhedens indtægter og udgifter. Nogle er endda kvalificerede til at forhandle om priser og meget andet.

Som virksomhed er det ikke et krav at ansætte en bogholder. Man skal stadigvæk bogføre virksomhedens bilag, men der er nogle specielle love og krav til bogholderi, som en bogholder selvfølgelig er sat godt ind i.

Det kan godt være at du har en mindre virksomhed. Det vil sige at det er mere overskueligt at føre bogholderi selv. Du kender dog ikke af den grund til alle regler der er i forhold til dette. Det er endnu en god grund til at ansætte en professionel bogholder.

Forrige indlæg

Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *