BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

Støj fra produktionsapparater kan være skadelig

De fleste industri- og produktionsvirksomheder oplever, at støj er en udfordring i dagligdagen. Det kan være maskiner, der larmer for meget, medarbejdere, der taler højt til hinanden, eller dårlig isolering der gør, at lyd trænger igennem vægge og overføres fra det ene rum til det andet.

Industristøj kan være en stor udfordring, der er svær at løse. Ledelsen ved ofte godt, at støj er en udfordring, men typisk ved de ikke, hvad de skal stille op, og hvordan de skal reducere den.

Der er mange fordele ved at reducere støjniveauet i industrivirksomheden. Flere undersøgelser viser, at produktiviteten, og medarbejdernes effektivitet generelt, stiger, når der er ro omkring dem. Det er et velkendt faktum, at man arbejder bedst uden for mange forstyrrelser og når der er ”arbejdsro”.

En arbejdsplads, der har styr på støjniveauerne, er en sund arbejdsplads. For meget støj kan resultere i hovedpine, stress, træthed og irritabilitet. Dette leder givetvis til et større sygefravær medarbejderne iblandt. Ønsker I at minimere medarbejderfraværet, så er støjniveauerne således et godt område at få styr på.

På med høreværn, det hjælper faktisk

Industrielle arbejdspladser har tendens til at larme. Nedrivninger, betonarbejde og mere generelt anlægsarbejde, hvor der konstant er larmende materialer i brug i flere minutter af gangen, pludseligt opstående lyde og lignende. Alt støj som i denne anledning opstår, har store konsekvenser for medarbejdernes sundhed og effektivitet. Netop på grund af, at db niveauet er over 80, som reelt er hvad grænsen er for ro og herefter uro for kroppen og ørene.

Det hjælper faktisk med bevidsthed og forebyggelse. Flere som arbejder i branchen for byg, transport og anlægsarbejde er generelt blevet væsentlig bedre til at få høreværnene på. Ved brug af høreværn og generelt forebyggelse af høj støj, i den tid det vare, vil bevare arbejdsroen samt bedre arbejdsmiljø.

Kender du flere gode råd til, hvordan man minimerer støj på arbejdspladsen? Du er mere end velkommen til at dele dine gode råd med vores læsere i kommentarfeltet herunder.

Forrige indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *