BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

Soundspeakers to the rescue!

Som enhver festivalgænger med respekt for sig selv ved, er teltpladsen til Roskilde Festival konstant opløst i en kakofoni af lydsystemer, der prøver at overdøve hinaden, typisk med mere eller mindre de samme numre. Sådan er det nok især blevet, efter det begyndte at blive helt normalt, at folk i København trak rundt på trillevogne og ladcykler, ombygget til mobile stereoanlæg, og det er blevet lidt en sport for folk at fremstille de bedste, smarteste lydsystemer med den fedeste udsmykning.Derfor skulle mine kammerater og jeg selv naturligvis også have bygget vores eget transportable disko-dasko til årets Roskilde Festival, så kunne drukne de andre lejres versioner af ”Get Lucky” og hvad der ellers flød rundt i æteren. Det gik faktisk over al forventning, og vi fik samlet en rimeligt solidt anlæg, som blev pakket ind i krydsfinér, lim og gaffatape, og vi følte os helt klar til årets festival. Vi havde dog glemt én ting… Anlægget er jo kun i teorien transportabelt, hvis man ikke kan løfte det og få det bugseret ind i en bil.

Accapella eller hva’?

For at gøre en lang (og trist) historie kort, måtte vi sande, på selve festivalmorgenen, at vi ikke kunne få vores lydsystem, der skulle være lejrens stolthed, med til Roskilde. Derfor tog vores vennekreds’ selverklærede troubadur, Mikkel, ikke helt modvilligt, sin guitar med i stedet, og vi andre forberedte os på at skulle lægge øre til at fuldemandsversioner af ”Mona, Mona, Monaaa” og ”Kvinde min”, i løbet af hele festivallen. Men til vores (trommehinders) store held, viste det sig, at en af vores lejr-medlemmer lå inde med en transportabel højttaler af faktisk rimeligt nice kvalitet. Vi var lidt skeptiske ved udsigten til at erstatte vores fabelagtige lydsystem med en trådsløs højttaler, men omvendt var vi decideret skrækslagne ved tanken om at lade Mikkel terrorisere lejren med sit guitar, så med kom højttaleren.

Og ved I hvad? Den spillede faktisk rigtigt godt. Fortså mig ret: Det er ikke det samme som et kæmpe lydsystem, men prisen og, især størrelsen, tager i betragtning var det faktisk glimrende. Jeg har også selv købt én nu og bruger den ofte om sommeren i Kongens Have, på Kastellet, Amager Strand – you name it. Bedre trade-off mellem størrelse/kvalitet/pris/anvendelig findes ikke, og når først du har fået et par øl, solen bager ned og du er i godt selskab – hvad mere mangler man så?

Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *