BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

Selfiesticks er det nye sort

For relativt få år siden, var der ingen, der vidste, hvad en ”selfie” var. Begrebet eksisterede ikke, men konceptet gjorde, og som de fleste sikkert husker, kunne man (og kan stadig) med jævne mellemrum opleve, at éns facebook-venner uploader et billede af dem selv, hvor man ikke kan undgå at lægge mærke til, at de jo tydeligvis selv holder kameraet.

Mange har på kreativ vis forsøgt at balancere kamerat i den ene hånd og strække den så langt væk fra hovedet som muligt, og så på samme tid vinkle kameraet sådan, at den arm, der holder kameraet, ikke kan ses, men det var først med opfindelsen af selfie-stick’en, at det for alvor blev muligt at lege med mulighederne inden for selv-billedtagning. Dette selvsiscenesættelsesmæssige kvantespring spores ofte tilbage til et viralt internet-billede af en kvinde, der brugte en stang til at tage en et billede af sig selv, som blev delt vidt og bredt på sociale medier (prøv bare at google ”original selfie stick lady”), men faktisk er der meget, der tyder på, at ideen om en selfie-stang er opstået flere steder i verden på omkring samme tid – en art udtryksmæssig konvergens, om man vil – og det kan man også læse mere om på internettet.

Men er det bare en fase?

Jeg selv har også flirtet med selfie-tageri, navnlig i mine unge år, da jeg var inde i en eksperimenterende fase, men som mange andre har jeg lagt det lidt på hylden, efter jeg blev voksen. Nu hvor jeg er blevet familiefar, med alt hvad det indebærer, har jeg imidlertid oplevet en fornyet trang til at tage selfies, sammen med mine døtre. Det kan være en udfordring, hvis man vil have os alle tre med på billedet, og man måske også gerne skulle kunne se noget af baggrunden (Jeg er i øvrigt fraskilt. Jeg tør ikke tænke på, hvordan det ville være at skulle presse 4 personer ind i en selfie), og derfor har jeg nu, skamløst, investeret i en pink selfiestick fra webshoppen coolhealth.dk. Det var den billigste, jeg umiddelbart kunne finde, men det virker upåklageligt og har de funktiner, som en sådan nu bør have. Jeg har ikke haft mulighed for at tage selfiesticken for alvor i brug endnu, men til sommer skal jeg med børnene til Alicante, og her skal den få lov til at vise sit værd! Forhåbentligt er det slut med de sammenpressede, akavede selfies nu, alternativt at skulle bede vildt fremmede på gaden fotografere sig foran hvert landemærke, man nu lige kommer forbi.

Forrige indlæg

Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *