BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

Lavenergihuse er gode for både klimaet og pengepungen

Vi er efterhånden blevet enige om, at vi alle sammen bør gøre noget for at forhindre klimaforandringerne. I det store og hele kan det dog føles ganske meningsløst at cykle på arbejde eller spise vegetarisk i weekenden, når man kender til problemets skala. Den dårlige nyhed er nok, at det faktisk også er relativt meningsløst.

Kan det svare sig?

Vil man for alvor se resultater, bliver vi nødt til at gribe ind globalt. Indtil da kan det dog sagtens svare sig at vænne sig til den nye livsstil, vi utvivlsomt alle bliver nødt til at føre, når ændringerne først begynder at indtræffe. Selvom det lyder ubehageligt, behøver det nemlig ingenlunde være tilfældet. Tværtimod kan det faktisk være opmuntrende og en god udfordring at forsøge at ændre sine vaner og selve rammen om ens liv. Særligt sidstnævnte kan måske lyde højtflyvende, men hvilken bedre måde at gøre det på, end ved at gøre den reelle ramme om ens liv, hjemmet, mere klimavenligt.

Netop vores huse er nemlig et punkt, hvor rigtig mange danskere kan gøre en ret betragtelig indsats i klimaets favør. Mange af os bor nemlig i forholdsvist gamle huse, der på ingen måde lever op til de standarder og den teknologi, vi i dag kan prale af. Det har du sikkert bemærket, hvis I har forsøgt at lave en tilstandsrapport, men endnu mere presserende er måske manglen på ordentlig isolering. Tynd isolering i gamle huse betyder som regel, at varmen fosser ud.

Klimavenlige træhuse

Det betyder intet godt for din varmeregning, men det er bestemt heller ikke godt for klimaet, og så er det altså lige meget, om vi bor i murstens- eller træhuse. Hvis du virkelig gerne vil leve et klimavenligt liv i et klimavenligt hjem, så bør du altså overveje at få bygget et at de såkaldte lavenergihuse. Det kan måske lyde drastisk at bygge helt nyt hus, fordi man gerne vil leve mere klimavenligt. Som nævnt er det dog langt fra den eneste grund til at vælge at bygge og bo i et lavenergihus. Det kan også, på lang sigt ende med at spare dig en betragtelig mængde penge.

Inden du bare kaster dig hovedkulds ud i ideen om et nyt hus, kan det dog godt svare sig at vide lidt mere om, hvad et lavenergihus rent faktisk er. Heldigvis er konceptet ganske ligetil. Lavenergihuse er sådan set bare træhuse med et ekstra tykt lag isolering, de således sørger for at holde på varmen. De fleste forbinder nok nærmere træhuse med gamle dage end med klimavenlighed. Der kan dog være god ide i at lave sine lavenergihuse som træhuse. For det første kan stort set alt byggematerialet produceret bæredygtigt og co2-neutralt. Derudover er det også nemt at specialdesigne til lige netop jeres ønsker. Således kan i leve både økonomisk, klimavenligt og smukt.

Forrige indlæg

Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *