BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

Information om lejligheder i Aalborg

Aalborg er en af de mest ikoniske byer i Danmark og er Nordjyllands hovedstad. Folk fra Aalborg har en særlig kærlighed til deres by, og det er en af de byer, hvor folk er gladest for at bo. Der er masser af flotte lejligheder i Ålborg, ligesom der også er store villaområder.

Der er de seneste år blevet bygget en masse nye lejligheder i Aalborg, som er blevet revet væk. Folk vil nemlig i stigende grad bo i byerne og vil gerne bo i lejligheder. Ved havneområdet i Aalborg er der derfor blevet bygget intenst, da den centrale placering og kig det vandet betyder meget for boligernes værdi.

Aalborg er i vækst

Lejlighed ved aalborgs havnefrontLigesom de andre store byer i Danmark, så oplever Aalborg en massiv vækst i både arbejdspladser og indbyggere. Især efter at regeringen har fjernet NOX afgiften, har det skabt mange arbejdspladser i den industritunge by.

Der er dog meget andet end industri i Aalborg. Det er også en by med mange studerende, hvilket giver en masse liv til byen og en god blanding af unge mennesker og arbejdere inden for industrien.

På grund af de mange studerende er der også mange mindre lejligheder i Aalborg, men der er dog stor efterspørgsel efter disse studieegnede boliger. I sær ved studiestart er det svært at få fat i de mindre lejligheder, da der hvert år kommer mange tusind nye studerende til Aalborg, som alle skal have en bolig.

Skal du købe eller leje din lejlighed

Skal du finde en lejlighed i Aalborg, så kan du enten vælge at købe eller leje denne. Huslejen er generelt høj i Aalborg, hvilken er en tendens man har set i de større byer i de seneste år.

Samtidig er renten historisk billig, så det kan meget vel være en bedre mulighed at købe en lejlighed, selvom man måske regner med at flytte igen efter studiet. De penge man kan spare i husleje hver eneste måned, de kan i mange situationer nemt dække omkostninger ved bolighandlen.

Samtidig er det meget sandsynligt at prisen på lejligheden vil være højere, når den skal sælges igen. Det er aldrig til at vide med sikkerhed, men tendensen er at lejligheder i de store byer bliver mere værd, da folk flytter fra landet mod byen.

Har man derfor lidt luft i økonomien og kan undgå et banklån og kun optage de 80 % i realkreditslån, så er man i en rigtig fordelagtig position til at købe en lejlighed.

Vil man ikke løbe risikoen ved at købe en lejlighed, så skal man lede godt og bruge sit netværk. Det bedste sted at lede er på nettet, da der er her de fleste lejeboliger bliver udbudt.

Der findes flere lokale Facebookgrupper, hvor der bliver annonceret lejeboliger i Aalborg, ligesom der er flere gode boligportaler med et stort udbud af lejligheder. Kan man være lidt fremsynet og ikke søge bolig omkring studiestart, så er ens chancerne desuden markant bedre.

Vær derfor gerne lidt tidligt ude, eller hvis du kan pendle de første måneder på studiet og lede efter bolig efterfølgende, kan dette også være en god mulighed.

Forrige indlæg

Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *