BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

Guide til tilbygning på huset

Når boligen begynder at skrumpe ind, er det ved at være tid til en tilbygning.

Børnene bliver større, der er en ny på vej, og de gider virkelig ikke dele værelse længere. I kunne godt bruge noget mere plads, en større stue, plads til flere gæster eller hvem ved, et smart hjemmekontor.

Der er uendelige muligheder for et fed tilbygning, når fantasien og projekter først får lov at løbe løbsk.

Sidder I klar med et projekt, som bare skal forløses så hurtigt som muligt, så er du kommet til det rette sted. Her bliver du lidt klogere på, hvordan I kommer i gang med det samme. Klik her for at læse mere.

Hvordan kommer du i gang?

Ved du, hvor tilbygningen skal være? Ved du, om der er råd til det? Ved du, om I kan få en byggetilladelse?

Hvis du ikke har styr på disse områder, har tilbygningen lidt længere udsigter. Det vil fremskynde processen, hvis I tjekker op på, om der er økonomi til en tilbygning, inden I ringer.

Det vil ligeledes fremskynde projektet, hvis I ringer til kommunen og hører, om en byggetilladelse overhovedet vil kunne give mening for jer.

Og selvfølgelig skal I have bare nogenlunde styr på, hvor tilbygningen skal være og gerne, hvordan I vil have den til at se ud.

Skal den bygges af samme materiale som resten af huset? I skal nok blive mødt med en masse spørgsmål og gode råd fra det byggefirma, I ender med at bruge.

De skal nok fortælle jer, hvad der bliver umuligt eller hvad de mener godt kunne ændres. Så det gør ikke noget at i har høje forventninger og ambitioner. Men samtidig skal I være forberedte på, at det ikke bliver præcist, som I havde regnet med.

Lektier du har forinden kontakten

Det koster ikke noget bare lige at høre. Men sætter i gang i et projekt, så koster det penge.

Når først I ringer og siger, vi vil have lavet en tilbygning, den skal se sådan og sådan ud.

Så begynder det at koste penge, og så vil I værdsætte, hvis I har sat jer en smule ind i ovenstående.

Hvor mange kvadratmeter, vil I gerne have? Skal det være værelser, en stue eller en opholdsrum? Skal det være samme materiale, som resten af huset?

Der er mange spørgsmål, som I godt kan have forberedt, inden i sætter gang i et byggeprojekt, som – ligegyldigt hvilket I vælger – ikke er billigt.

Skridt for skridt

Når I har taget kontakt og fået formuleret den tilbygning, I ønsker, så går det hele i gang.

Pludselig modtager I en skitse, I kan kommentere på.

Pludselig begynder de at tage udmålinger. Der kommer håndværkere og entreprenører. I skal planlægge med dem, hvordan den daglige drift skal foregå, når der f.eks. er et helt hul i huset.

Hvordan løser I det, så det bliver mindst smertefrit. Og før I så får set jer om, er der pludselig to nye børneværelser, en lækker ny stue eller bare flere kvadratmeter at sparke rundt på.

Forrige indlæg

Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *