BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

Derfor burde du holde en temafest på dit arbejde

Forestil dig lige at bære en kæmpe sombrero hat på kontoret eller få lov til at opleve kolleger og chefen klædt ud og på slap line. Det kan lykkes til en temafest, hvor den unikke blanding af arbejde og fest får et ekstra tvist. Planlagt på rette vis kan en temafest være et positivt fællesskab både længe før og efter selve festen.

Hvorfor feste med kolleger?

På nogle arbejdspladser er der allerede en kultur for socialt samvær, og her kan temafesten tilføre noget særligt. I stedet for at dyrke motion sammen eller afholde fredagsbar, skruer en temafest engagementet, forventningerne og deltagelsen i vejret. Hvis det ikke er almindeligt på arbejdspladsen at lave noget som helst andet end at arbejde sammen, er det en blændende mulighed for at skyde det sociale i gang med et brag.

Sombrero hat, tortillas og mojitos

Eksempelvis kan temaet være mexicansk; alle kender til det, og de fleste kan lide det. Der er mange muligheder med hensyn til både oppyntning og menu. Tacos, nachos, tortillas, salsa … Og drinks! Masser af lækre opskrifter på både avancerede og oldschool mojitos, margaritas mv.

Uden at det skal handle om økonomi, kan det også gøres forholdsvis billigt, og der er nemme kostumer. Du kommer virkelig langt med en sombrero hat.

Sådan kommer du i gang

Start snakken omkring kaffemaskinen og find et par stykker andre, der også synes, det er en god idé. Sammen kan I tale idéer og præsentere det for ledelsen. Måske I er så kække, at I gør det i klædt sombrero hatte og med en lille aperitif.

Når I ved, at det bliver til noget, så spred ordet, så alle begynder at snakke forberedelser og glæde sig. Selv dem der hader temafester, vil engagere sig, og festen er for så vidt allerede i gang.

Alt efter hvor stor eller lille arbejdspladsen er, kan de praktiske ting være nemme at ordne selv, eller det kan være nødvendigt at hyre nogen ind. Måske der er mulighed for at arbejdspladsen giver fri bar, måske nogle kolleger har et band med maracas.

Hvis chefen skal overtales …

… så kan du fortælle, at i arbejdssammenhæng er der øget fokus på trivsel og arbejdsglæde. Både for den enkeltes skyld men ligeledes fordi alle præsterer bedre, hvis man trives. Helt enkelt vil du hellere på arbejde, hvis du har det godt med dine kolleger. Fælles oplevelser binder sammen kollegialt, og jo bedre du kender dit team, jo bedre kan du som regel forstå og lide personerne.

Der er således kun argumenter for at fokusere på det sociale på arbejdspladsen, så sæt i gang med … en temafest!

Hvad med de kolleger, der ikke gider?

Her kommer sombrero hatten på banen igen, den er nemlig genial at gemme sig bag, hvis man ikke er så festligt anlagt. Og hvis det er fordi, at kollegaen ikke er til udklædning er det jo helt ok, at bruge sin sombrero hat til at servere fx chips i.

Ha’ en rigtig god mexi-fest.

Forrige indlæg

Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *