BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

Alt for mange mangler én ting for at få en god karriere

Der er mange der gerne vil løse flere problemer indenfor døgnets 24 timer, men metoden mange anvender i dag – at forsøge at rende hurtigere og hurtigere – virker ikke i det lange løb.

Studier viser derimod, at det netop er når man ligger helt stille at man skaber en stor forskel for karrieren. Nemlig når man sover.

Det er overraskende, hvor meget en smule søvn kan gøre for sin karriere.

Vi mister meget mere end vi tror når vi ikke sover nok

Når man ligger under sin sommerdyne er der intet bedre end at kunne blive liggende lidt længere om morgenen. Almindelig sunde og voksne mennesker burde få gennemsnitligt omkring 7-8 timers søvn om natten. Studier viser dog desværre, at de fleste personer kun får omkring 6-7 timers søvn.

Det virker måske ikke som en vigtig detalje, at man mister en halv time eller en times søvn hver nat, men konsekvenserne er store når man hopper ud af sin sommerdyne og ind på jobbet:

  • Man er mindre fokuseret og deltagende til møder
  • Det tager gennemsnitligt længere tid om at nå i mål med opgaver
  • Man har mere svært ved at skabe nye resultater og komme frem med ideer
  • Der er mindre motivation og kreativitet på arbejdspladsen
  • Man har mere svært ved at gøre flere ting på en gang

En smule tab af søvn bliver næsten aldrig taget alvorligt, men det har en direkte betydning for kvaliteten af vores hverdag – og hvor meget man er i stand til.

Langsomt skubbes man længere ud over grænsen

Madrassen man sover på er måske helt i top og sin sommerdyne har den perfekte temperatur. Men det betyder ikke, at man ligger under sin sommerdyne længe nok.

At man er træt og uoplagt er noget de fleste accepterer som normalen for deres hverdag. De fysiske effekter af træthed og mangel på søvn kan være alvorlige. Mange er ikke klar over, at det slider på immunforsvaret når man hele tiden bruger energi om dagen man egentligt ikke har opsparet om natten.

Studier viser, at når man får mindre end 7 timers søvn om natten, så er man 3 gange så tilbøjelig til at få eksempelvis forkølelse eller influenza. Over længere tid, har man større tendens til at tage på i vægt, få diabetes eller hjerteproblemer.

Mangel på søvn brænder simpelthen langsomt kroppen ned til hvor den bliver mindre og mindre produktiv og funktionel – hvilket rammer personligt på alt for mange måder, men også koster tid og penge på jobbet.

Ønsker man et bedre liv nu og her skal man blot tilsætte en smule mere søvn

Det er ikke altid, at der skal drastiske ændringer til, for at man kan få en bedre søvn og hverdag.

Man kan komme rigtigt langt, hvis man tænker over hvilken madras man har og om dynen og puderne passer godt til ens personlige præferencer. Er det en vinterdyne eller sommerdyne der føles bedst, en hård eller blød madras der støtter ryggen mest? Tilbehøret til sengen alene kan man komme langt med. Samtidigt kan man forsøge at gå i seng på faste tider og undgå alt for megen skærmtid før man gør.

Med de små ting, kan man komme langt med sin søvn – og dermed også sin karriere.

Forrige indlæg

Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *