BCSD.DK

Gode råd til den forretningsdrivende

3 steder du skal besøge i Tyrkiet

Tyrkiet er i sandhed mulighedernes land. Hvad enten du er til sol og strand, storbyferie og shopping, historie og antikke bygninger eller kulturelle modsætninger, så har landet noget at byde på. Det er et stort land, hvor man kan stå på ski på flere tusinde kilometer høje bjerge i den ene ende af landet og ligge på en strand og slikke sol i den anden ende af landet. I denne artikel giver jeg dig 3 bud på, hvad du skal se, når du er gæst i det smukke land.

  1. Efesos

Efesos var for to tusinde år siden en af de vigtigste byer i Lilleasien. Det var et knudepunkt for trafik, der kom både fra øst og vest, og deraf havde den stor handelsmæssig betydning, der gjorde byen og dens indbyggere velhavende. Byen havde også nogle af de største templer i oldtiden, og både grækerne såvel som romerne, valfartede til byen for at ære deres guder. Den dag i dag står et af de prægtigste bygningsværker, nemlig Artemistemplet, der stadig. Artemistemplet blev i sin tid regnet for et af verdens 7 vidundere, og selvom det naturligvis er forfaldet meget siden da, så er det stadig et besøg værd. Efesos var en stor by, og man kan helt fortabe sig i de mange ruiner, når man går på de lange gader. Kom gerne lige så snart de åbner, og du har hele byen for dig selv.

  1. Pamukkale

Pamukkale, der direkte oversat til dansk betyder ”Bomuldsslottet”, er et supersmukt naturområde i det vestlige Tyrkiet. Området består af hvide kalkstensterrasser, der er dannet igennem tusinde af år ved at varme kilder løber ned af en bjergskråning. Især ved solopgang og solnedgang er området fascinerende, da man her oplever et helt unikt lys med solens genskin i de over 20 forskellige varme kilder. Kilderne i Pamukkale er af varierende temperatur. Nogle er lunkne, imens andre er op imod 60 grader varme.

Ved Pamukkale finder du også Hierapolis, en af antikkens byer. Denne er bestemt også et besøg værd.

  1. Istanbul

Istanbul er den eneste by i verden, der ligger på to kontinenter. Byen er fyldt med modsætninger, og du finder både unge piger i lårkorte nederdele samt gamle, tildækkede koner. Der er et stort spænd af forskellige kulturer, så du møder både det moderne Tyrkiet samt det kulturelle Tyrkiet. Der er utallige shopping muligheder både i den store tildækkede bazar og i de internationale mærkevarebutikker. Istanbul byder også på mange smukke seværdigheder, heriblandt Den blå Moske, Hagia Sofia og Galatatårnet. Istanbul er en pulserende og urban by, som du ikke må snyde dig selv for.

Forrige indlæg

Næste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *